keelchakra

Het vijfde Chakra, ook wel het keelchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra. In het Sanskriet wordt het vijfde Chakra 'Vishuddhi' genoemd. Dit staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden. Creativiteit is van groot belang bij het vijfde Chakra: Het spreken, schrijven en jezelf durven uiten, klanken maken, zingen. Je durft jezelf te laten horen, aan te geven wie je bent en wat je nodig hebt. Daarnaast is het luisteren naar anderen ook van groot belang. Het van binnenin stil kunnen worden, het zwijgen. De eventuele afleiding en prikkels kunnen weerstaan.

De kleur lichtblauw is de kleur die in verbinding staat met het vijfde Chakra. 

Voor het openen en in balans brengen van de Chakra's zijn oefeningen die je ruimschoots op internet kan vinden. NB: Belangrijk is dat je de Chakra’s niet zomaar afzonderlijk van elkaar gaat openen. In vele gevallen weet men niet welk Chakra er geopend is of meer geopend moet worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Open daarom ten aller tijde alle Chakra’s tegelijk.

Edelstenen waarvan wordt gezegd dat ze weldadig zijn voor het keelgebied: amazoniet, (blauwe) apatiet, aquamarijn, blue lace agaat, blauwe tourmalijn, (blauwe) kyaniet, larimar, turkoois.

 

bron: link naar originele content op happywithyoga.com