wie is Stem!?

Inmiddels ben je misschien nieuwsgierig wie Stem! nu eigenlijk is...?

Ik ben Judith Vugts en ik zing al mijn hele leven en heb, zoals ze dat zo mooi zeggen: "van m'n passie mijn beroep gemaakt". Zingen in al zijn vormen staat voor mij centraal. 

In 2000 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut aan de Creatieve Therapie Opleidingen te Nijmegen. Vervolgens heb ik me middels een studie aan de Schumann Akademie (deeltijd conservatorium), Complete Vocal Institute (2006) en Estill Vocal TrainingTM (2008) gespecialiseerd als een veelzijdige vocal coach. Door de jaren heen heb ik van veel inspirerende docenten les gehad, waaronder Jet Pit, Anne-Marie Speed, Cathrine Sadolin, Nancy Marano en Frank Windemuller. Maar ik heb mij ook laten inspireren door artiesten en sessiemuzikanten als Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Sting, Peter Gabriel, Kate Bush... om maar een paar muzikale helden te noemen.

Sinds 2005 ben ik fulltime vocal coach voor zowel privéleerlingen als vocal groups in mijn eigen praktijk en als gastdocent. Mijn praktijk heb ik niet voor niets Stem! genoemd. Deze staat voor mij centraal en zie ik als de sleutel tot emotionele beleving. Toen dat voor mij eenmaal duidelijk was kwam de rest vanzelf: een stem-praktijk met een korte en krachtige naam! 

Naast het coachen treed ik zelf op in een aantal bezettingen: met de funk/rockband Mikx, het jazzy damesduo Fenix en als toetsenist/zangeres in de semi-akoestische band SisterKite.

optreden Mikx - ZwitsalFabriek Apeldoorn

opname sessie Stable Studio  

CD opname 3some Jazz   (foto: D&R Fotografie)